Portfolio Websites

BI-JOVIRA

Biologisch akkerbouwbedrijf op Goeree-Overflakkee


Opdrachtgever
Cornelis Mosselman
Deel dit project

Project

BI-JOVIRA, een akkerbouwbedrijf dat eind 2017 besloot om z’n bedrijfsvoering over een totaal andere boeg te gooien. Ze schakelen om naar volhoudbare landbouw, een wellicht nog onbekende term voor u, maar één van de logische gevolgen hiervan is dat ze omschakelen naar biologische landbouw.

Achter de handelsnaam BI-JOVIRA gaat een boerenfamilie schuil: familie Mosselman. Al zes generaties lang boert deze familie op het eiland Goeree-Overflakkee. De zevende generatie huppelt intussen ook alweer op het boerenerf rond en snuffelt spelenderwijs aan het boerenwerk.

Omschakelen voor zevende generatie
Voor de huidige eigenaar, Cornelis Mosselman (1982), vormde deze nieuwe generatie de inspiratiebron om zijn boerenbedrijf volkomen anders in te richten.

‘Nu onze kinderen meelopen op onze boerderij, vroeg ik mezelf steeds vaker af of ons akkerbouwbedrijf op de lange termijn bestaansrecht had. Of onze kinderen nog wel fatsoenlijk zouden kunnen boeren als ze dat zouden willen. Mijn conclusie was van niet, vandaar de keuze om het roer rigoureus om te gooien.’

Deze op de nieuwe generatie gerichte omschakeling verwerkte Mosselman in de handelsnaam: in BI-JOVIRA zijn de namen van zijn kinderen Joas, Levi, Ezra en Sara verwerkt, evenals de term bio.

Locatie: Altekleinsedijk 5 - 32457 MA - Ooltgensplaat

Andere projecten